Bereken je maandelijkse omzet en voorkom vervelende verrassingen

‘Helaas mevrouw’, zei de man aan de gate. ‘U kunt niet instappen. U heeft geen geldig reisdocument.’

Het zal je maar gebeuren. Ik heb het vast wel eens gedacht voor een ander. Jij misschien ook. Maar dat het mij zou overkomen, had ik echt niet kunnen denken.

‘Uw Belgische ID kaart is een verblijfskaart, geen geldig reisdocument’, zei de man stellig.

Gate closed.

Ik zag mijn reis in in het water vallen.
En niet alleen die van mezelf.
Maar ook die van mijn reisgenote.

Mijn hoofd was een en al ongeloof en langzaam sloop de paniek, gepaard met hartkloppingen en tranen, binnen. Ik zag ons geïnvesteerde geld in rook opgaan en had geen idee hoe ik het ooit weer goed zou kunnen maken met mijn reisgezel.

Nadat we van de schrik waren bekomen en instructies hadden, boekten we ons ticket om naar de volgende dag, besloten we er onze vakantie niet door te laten beïnvloeden, bemachtigde ik mijn once in a lifetime noodpaspoort in mijn favoriete kleur nata bene, en regelden we vervoer naar en van de luchthavens.

Dit kan jou dus ook overkomen in jouw onderneming. Onverwachte en onplezierige verrassingen. Er zijn maar weinig ondernemers die er al dan niet vanaf de start rekening mee houden.

Als ondernemer ben je kwetsbaar op je omzet. Rekening houden met teruglopende inkomsten is daarom geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan

 • Vakanties
 • Uitval
 • Feestdagen

 • Potentiële groei

 • Extra onkosten

"Don't give up. Great things take time."

Met deze rekensom bereken je hoeveel omzet je maandelijks moet halen om al je zakelijke en privé kosten te dekken.

 • Bereken al je maandelijkse bedrijfs- en privé kosten.
 • Bepaal je belastingpercentage. Voor België is dat max 50%.
 • Deel (in dit geval) je privé kosten door 0,50.
 • Tel dat bedrag op bij je bedrijfskosten en dan ken je je minimaal te behalen maandelijkse omzet.

Heb jij een goed zicht op je financiën? Of heb je het gevoel er geen tijd voor te hebben? Je zal versteld staan wat het met je doet als je ziet wat je maandelijks moet omzetten. Natuurlijk hoef je me niet te geloven of denk je dat het zo ook wel los loopt. Maar wat ga je doen als je voor het blok staat?

Als ondernemer wil je graag resultaat zien. En je hoopt dat je zoveel mogelijk mensen kan helpen en je daarmee een leven in financiële vrijheid kan creëren. Maar ondernemen is meer dan gericht zijn op resultaat. Daarom heb je inzicht nodig in de voor mij 6 belangrijkste topics van ondernemen

 • De basis
 • Mindset
 • Marketing
 • Financiën
 • Netwerken
 • Uitbesteden

In je aanbod zijn er vaak meer mogelijkheden tot groei dan je in eerste instantie denkt. Welke producten of diensten kan je bijvoorbeeld bijsturen? Maar ook iets nieuws ontwikkelen om verder te groeien kan je helpen. Wil je dat niet alleen doen, neem dan vrijblijvend contact met me op. Twee weten ten slotte altijd meer dan één.

Nog even terug naar Lissabon. We zijn in de flow gestapt en die bracht ons slechts één dag later naar het prachtige Lissabon. Moe waren we wel. Een ervaring rijker ook. Maar we hadden nog meer dan voldoende ruimte om de prachtige stad te ontdekken en te genieten van het weer, vriendelijke mensen, bijzonder licht, lekker eten en .prachtige kunst en architectuur.

En eerlijk is eerlijk, een sappig verhaal als het onze doet het altijd goed op een feestje.

Samenvatting

Voor welke onverwachte verrassing je ook staat, laat je niet ontmoedigen. Er zit altijd een diepere wijsheid in verborgen.

Wie is Mariëtte

Hoogsensitief, authentiek & multi passionate

Ik ben een vrolijke business en content creator voor HSP coaches en therapeuten! In 2013 sprong ik vol enthousiasme in het ondernemersavontuur en sindsdien heb ik 5 ondernemingen opgestart. Ik heb veel geleerd tijdens dit spannende avontuur, en met een vrolijke lach deel ik met jou hoe ook jij een eigen-wijs ondernemer wordt!

Net als iedereen hebben we wel eens extra hulp nodig. Samen bouwen, sparren, schrijven, organiseren en groeien. Ik kom naast je staan om je de vleugels te geven die je nodig hebt om jouw onderneming next level te laten gaan. Ook voor inspiratie, een luisterend oor, back-up en creatieve content creatie kan je bij mij terecht. En ook voor je on- en offline communicatie en het uitzetten van een strategie wordt ondernemen met mij als eigen-wijze business coach een plezier. Want alleen is maar alleen. Twee weten altijd meer.

Uiteindelijk is er maar één manier om te ondernemen.

Jouw manier!

Benieuwd naar co-creëren?

Stuur me een berichtje op info@cocreatiemetmariette.be, dan neem ik contact met jou op.

Ben je enthousiast over deze blog, deel ‘m dan graag ter inspiratie met anderen.

Foto credits zijn voor Lianne Laumen & Юрий Сидоренко via Pixabay